5 Μέθοδοι για να είναι πολύ πιο αισιόδοξοι

Είναι ο εγκέφαλος πραγματικά ενσύρματο για να είναι αισιόδοξος καθώς και να δεχτεί θετικές συμπεριφορές; Ενδεχομένως ναι, σύμφωνα με πρόσφατη ερευνητική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η επιστήμη της αισιοδοξίας

Οι ερευνητές από το Κέντρο Πρακτικής MRI της Οξφόρδης του εγκεφάλου παρήγαγαν χάρτη συνδεσιμότητας του εγκεφάλου με βάση δεδομένα από 461 άτομα. Ο στόχος ήταν να δούμε ακριβώς πώς επικοινωνούν οι περιοχές του εγκεφάλου, καθώς και αν τα πρότυπα θα μπορούσαν να εξομοιωθούν σε 280 αναγνωρίσιμες συμπεριφορές καθώς και δημογραφικά στοιχεία.

Πράγματι, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια σύνδεση μεταξύ των συνδέσεων του εγκεφάλου καθώς και των μοτίβων συμπεριφοράς. Μπορείτε να πιστέψετε τη νευρωνική επικοινωνία όπως βρίσκεται κατά μήκος ενός άξονα. Η ερευνητική μελέτη έδειξε ότι η συνδεσιμότητα στα αντίθετα άκρα του φάσματος συσχετίζεται με εξαιρετικά ιδιαίτερες συμπεριφορές καθώς και δημογραφικά στοιχεία.

Εκείνοι με συνδεσιμότητα στη μία πλευρά του άξονα συνήθως βαθμολογούνται υψηλότερα σε κλασικά θετικές συμπεριφορές όπως το λεξιλόγιο, την ικανοποίηση της μνήμης, το εισόδημα, καθώς και την εκπαίδευση. Εκείνοι στο άλλο άκρο της κλίμακας βαθμολογήθηκαν υψηλότερα σε γενικά δυσμενείς συμπεριφορές όπως η καταστροφή των κανόνων, η σύνθετη κατάχρηση, ο κακός ύπνος καθώς και ο θυμός. Ενδιαφέρον, ε;

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα αποτελέσματα αυτής της ερευνητικής μελέτης ήταν μάλλον παρόμοια με την έννοια του «γενικού παράγοντα νοημοσύνης», μια θεωρία που υποδηλώνει ότι οι πτυχές της νοημοσύνης αλληλοσυνδέονται. Εάν βαθμολογείτε ψηλά σε έναν τύπο νοημοσύνης, πιθανότατα θα βαθμολογήσετε ψηλά σε άλλους. Αν το κοιτάξετε από μια άποψη θετικότητας καθώς και αισιοδοξία, θα φαινόταν λίγο κάτι τέτοιο: Εάν συμμετέχετε σε μια θετική συμπεριφορά, υπάρχει μια σταθερή δυνατότητα που θα συμμετέχετε και σε άλλους.

Πώς να είστε πολύ πιο αισιόδοξοι

Υπάρχουν ακόμη πολλά που οι επιστήμονες δεν καταλαβαίνουν για τη λειτουργία του εγκεφάλου στις συμπεριφορές, ωστόσο αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η θετικότητα μπορεί να είναι μεταδοτική και συνυφασμένη – τόσο πιο αισιόδοξοι και παραγωγικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, το πολύ καλύτερο Η ζωή σας θα είναι συνολικά. Είναι κάπως ένα αποτέλεσμα χιονοστιβάδας.

Για να ξεκινήσετε με μια αισιοδοξία, δοκιμάστε αυτές τις πέντε προτάσεις θετικότητας γρήγορου χτυπήματος από τον ψυχολόγο καθώς και τον σύμβουλο Karla Ivankovich, PhD, βοηθητικό καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Illinois Springfield. το καλύτερο μέρος; Ο καθένας μπορεί να τραβήξει και τα πέντε.

1. κοιμηθείτε περισσότερο

Πάρτε τις επτά έως οκτώ ώρες μέσα. Ένα θορυβώδες μυαλό μπορεί να σας εισαγάγει σε μια φτωχή μέρα, καθώς πιθανότατα θα αισθανθείτε υποτονική, εξαντλημένη, καθώς και νοοτροπία – και ακόμη και εμμονή, κράτη Ivankovich. “Μια κεφαλή κατάργησης επιτρέπει τη λιγότερη σύγχυση”, εξηγεί. “Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε μια διαδικασία που ονομάζεται Rumination, η οποία προκύπτει όταν κάποιος εμμονή σε προβλήματα ή ανησυχίες”. Αυτή η διαδικασία rumination έχει ως αποτέλεσμα αυτό που ο Ivanovich τηλεφώνησε μια “καταστροφή, όπου οτιδήποτε στη ζωή σας γίνεται κακή”. Μην ενισχύετε το αρνητικό. Απλά πάρτε αρκετό ύπνο.

2. Αναδιάρθρωση των σκέψεών σας

Δεν χρειάζεται να δείτε έναν εμπειρογνώμονα για να τραβήξετε αυτήν την τεχνική, συνήθως χρησιμοποιείται στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία. “Μπορείτε να κάνετε κάτι που ονομάζεται Πιστεύεται αναδιάρθρωση”, λέει ο Ivankovich. “Σε αυτή τη διαδικασία, αναγνωρίζετε μια γνωστική παραμόρφωση – μια δυσμενή ή παράλογη σκέψη – και να την αντικαταστήσετε με μια κατάλληλη σκέψη.” Για παράδειγμα, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε δυσαρέσκεια ότι ο συνεργάτης σας δεν γυρίζει το έργο της εγκαίρως. Με την πιστευμένη αναδιάρθρωση, μπορείτε να την δείτε διαφορετικά-ίσως θα μετατρέψει πολύ πιο συνολικά καθώς και ολοκληρωμένη έκθεση, καθώς και αυτό το μίνι σπάσιμο θα σας προσφέρει χρόνο για να ξεκινήσετε την επόμενη δουλειά σας ή να εξαντληθείτε για καφέ. “Με την πάροδο του χρόνου καθώς και την πρακτική, μπορεί κανείς να το κάνει αμέσως χωρίς να χρειάζεται να ανακατευθύνει την πιστευμένη διαδικασία”, δηλώνει ο Ivankovich.

3. Γέλιο λίγο

Καλέστε τον πιο αστείο φίλο σας. Αγοράστε μια κωμωδία στο Netflix. Απλά πάρτε ένα υπέροχο γέλιο, δηλώνει ο Ivankovich. “Το γέλιο απελευθερώνει ορμόνες που μειώνουν την τάση καθώς και ενισχύουν την ικανότητα του σώματος να αντέχει στην ασθένεια”, εξηγεί. “Όταν αισθανόμαστε καλύτερα, είμαστε πιο ευτυχισμένοι καθώς και πολύ πιο αισιόδοξοι. Κάθε μέρα θα έπρεπε να ξεκινήσει με το χιούμορ. ” Αναζητήστε στιγμές νωρίς την ημέρα κατά την οποία μπορείτε να γελάσετε περισσότερο, ή να το γελάσετε.

4. ασκήστε συχνά

Πηγαίνετε για ένα μακρύ περίπατο, χτυπήστε μια τάξη kickboxing ή κατευθυνθείτε προς τη γιόγκα. η κίνηση έχει σημασία. “Η έρευνα δείχνει ότι όσοι ασκούν συνήθως τείνουν να είναι πολύ πιο αισιόδοξοι από τους συνομηλίκους τους που δεν είναι τόσο ενεργοί”, εξηγεί ο Ivankovich. Με την απελευθέρωση των ορμονών της έντασης, όπως η κορτιζόλη, ενώ παράλληλα ενισχύει τις θετικές ορμόνες, όπως οι ενδορφίνες, θα “απολαύσετε λιγότερη ένταση, η οποία συνδέεται με τις υψηλότερες αντιλήψεις της ευτυχίας καθώς και τη βελτιωμένη διάθεση”, δηλώνει ο Ivankovich. Σε καθημερινούς όρους, η άσκηση είναι ουσιαστικά μια πύλη για να καταλήξει να είναι ο πεμπτουσία αισιόδοξος.

5. Προσδιορίστε καθώς και εξάλειψη τοξικότητας

Είναι χαρακτηριστικό να έχουμε έναν φίλο σε μια ομάδα που φέρνει τη διάθεση με μια θλιβερή στάση ή έχει την τάση να ανακατεύει το δοχείο καθώς και να παράγει δράμα. Σκεφτείτε να κάνετε μια αξιολόγηση των ανθρώπων στη ζωή σας, καθώς καιΚόψτε τις τοξικές επιρροές. “Οι αρνητικοί άνθρωποι έχουν στάσεις που μπορεί να είναι μεταδοτικές καθώς και πραγματικά να πιπιλίζουν τη ζωή έξω από σας”, δηλώνει ο Ivankovich. “Πρέπει να επιλέξετε τη δική σας ευτυχία. Με αυτό, παρακινώ τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους καθώς και να μην αφήσουν τους άλλους να τους αξιολογήσουν “, λέει.

Ας ελπίσουμε ότι μπορείτε να αναγνωρίσετε τις δυσμενείς επιρροές ενός φίλου δεν είναι πραγματικότητα. Εάν όχι, κοστίζει λιγότερο χρόνο διατήρησης αυτού του ατόμου είναι καλύτερο – και είναι μια σταθερά θετική ύπαρξη όταν συναντάτε τους μπορεί να βοηθήσει τη διάθεσή τους, καθώς και επομένως τη διάθεση της ομάδας στο σύνολό της. “Η αρνητικότητα μπορεί να συγκεντρώσει την κρίση σας, να σας κάνει να πιστεύετε ότι τα πράγματα είναι χειρότερα από ό, τι είναι, καθώς και να περιορίσετε την ικανότητά σας να δείτε το μεγάλο σε οτιδήποτε.”

Ο στόχος σας είναι να αναγνωρίσετε την πραγματικότητα, να είστε προληπτικοί όσον αφορά τις καταστρεπτικές σκέψεις καθώς και τις επιρροές, να δεχτείτε θετικές συμπεριφορές, καθώς και να ακτινοβολήσετε το φως για τους άλλους. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, το να είσαι αισιόδοξος είναι απλούστερος από ό, τι νομίζεις.

Αυτές οι πληροφορίες είναι για ακαδημαϊκές λειτουργίες μόνο, καθώς δεν εννοείται ως υποκατάστατο της ιατρικής διάγνωσης ή θεραπείας. Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να διαγνώσετε ή να αντιμετωπίσετε ένα ζήτημα ή την κατάσταση υγείας και ευεξίας. Επιθεωρήστε πάντα τον γιατρό σας πριν μεταβάλετε τη διατροφή σας, μεταβάλλετε τις συνήθειες του ύπνου σας, λαμβάνοντας συμπληρώματα ή ξεκινώντας μια νέα ρουτίνα φυσικής κατάστασης.

Jenna Birch

Η Jenna Birch είναι μια υγεία και ευεξία, καθώς και ο τρόπος ζωής του τρόπου ζωής. Έχει γράψει για το διαδίκτυο καθώς και για καταστήματα εκτύπωσης όπως η Cosmopolitan, O, η ψυχολογία σήμερα, ο εαυτός, η υγεία και η ευεξία των γυναικών, καθώς και η υγεία των ανδρών, μεταξύ άλλων. Είναι αρθρογράφος σύνδεσης για το Yahoo, καθώς και συγγραφέας του Like Space (Ιανουάριος 2018, Grand Central Life & Style), ένας οδηγός που υποστηρίζεται από την επιστήμη για τις σύγχρονες γυναίκες που πλοηγούν στο σημερινό προκλητικό χρονολογητικό τοπίο. Ένα πανεπιστήμιο του Michigan alum, Jenna εξακολουθεί να κατοικεί στο Ann Arbor, MI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *