Μήπως η Νεβάδα κάνει λάθος “βίαιο Bob Ross” όταν πρόκειται για κάνναβη;

Περαιτέρω ενημέρωση 3 Σεπτεμβρίου 2020 – Σήμερα αναφέρεται ότι η NAC παρέδωσε την Pena μια αναστολή 4,5 μηνών για αυτή την παράβαση. Η Pena δοκιμάστηκε θετικά για τη μαριχουάνα σε σχέση με το UFC στο ESPN 12 αγώνα εναντίον του Khama Worthy. Αναστολή τεσσάρων και μισών μηνών, η οποία λήγει στις 10 Νοεμβρίου, 15 τοις εκατό πρόστιμο του πορτοφολιού “show”, ή $ 4050, και $ 218.04 σε δικαστικά τέλη. Η μικρότερη από τη συνηθισμένη αναστολή αναφέρθηκε ότι “η Pena παραδέχτηκε αμέσως τη χρήση μαριχουάνας, η οποία δεν απαγορεύεται στον ανταγωνισμό, και αποδίδει τις θετικές δοκιμές τους σε αγώνες σύντομων ειδικών και υπολειμματικά ναρκωτικά στα συστήματά τους. Οι μαχητές δήλωσαν επίσης ότι σταμάτησαν να χρησιμοποιούν μαριχουάνα μόλις έλαβαν ειδοποίηση για τις κρατήσεις τους. Αυτοί οι παράγοντες ώθησαν την Επιτροπή να μειώσει μια συμφωνία για μειωμένες αναστολές. ”

Ενημέρωση 17 Αυγούστου 2020 – Το έχω στην καλή εξουσία ότι η αναστολή της Pena βασίζεται σε μια δοκιμή ημέρας ανταγωνισμού. Δεν είναι σαφές εάν δοκιμάστηκε θετικά σε δοκιμαστικές ημέρες πριν από τον ανταγωνισμό, όπως αναφέρθηκε από τον Mmajunkie, αλλά η αποδοχή της πηγής μου είναι σωστή και δοκιμάστηκε θετικά την ημέρα του ανταγωνισμού, η παρακάτω ανάλυση δεν θα εφαρμοστεί.

_____________________________________________________________________

Σήμερα ο Mmajunkie αναφέρει ότι ο Luis “Violent Bob Ross” Pena έχει ανασταλεί προσωρινά από την Αθλητική Επιτροπή της Νεβάδα (NAC) λόγω θετικής δοκιμής κάνναβης.

Το άρθρο σημειώνει ότι “η θετική δοκιμασία μαριχουάνας της Pena προήλθε από ένα δείγμα ούρων που υποβλήθηκε στις 24 Ιουλίου, πριν από την περίοδο του 27 Ιουλίου με τον Khama Worthy στο UFC στο ESPN 12. Έχασε μέσω υποβολής τρίτου γύρου”. Υποθέτοντας ότι αυτό είναι ακριβές και υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει ημέρα δοκιμής ανταγωνισμού με το ίδιο αποτέλεσμα, είναι περίεργο γιατί το NAC αναστέλλει την Pena.

Η Νεβάδα υιοθετεί τον απαγορευμένο κατάλογο ουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Doping Agency. Αυτός ο κατάλογος απαγορεύει τη μαριχουάνα, ωστόσο, απαγορεύεται μόνο σε ανταγωνισμό, όχι εκτός ανταγωνισμού με το NAC 467.011 σημειώνοντας ότι αυτό

Η Επιτροπή υιοθετεί με παραπομπή την πιο πρόσφατη έκδοση του:

(α) Απαγορευμένη λίστα που δημοσιεύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ.

(β) Διεθνές πρότυπο για εργαστήρια που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ.

(γ) Τα τεχνικά έγγραφα που δημοσιεύονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, όρων απόφασης για την επιβεβαιωτική ποσοτικοποίηση των κατωφλίων ουσιών και των ενδογενών αναβολικών ανδρογονικών στεροειδών, μέτρησης και αναφοράς.

Προχωρώντας στην απαγορευμένη λίστα της WADA, όλα τα κανναβινοειδή απαγορεύονται (με εξαίρεση την CBD), αλλά αυτά απαγορεύονται μόνο σε ανταγωνισμό. Η WADA χρησιμοποιεί τον ακόλουθο ορισμό του «ανταγωνισμού»

In-chompetition: εκτός αν προβλεφθεί διαφορετικά στους κανόνες μιας διεθνούς ομοσπονδίας ή του κυβερνώντος σώματος της εν λόγω εκδήλωσης, “in-chompetition” σημαίνει την περίοδο που αρχίζει δώδεκα ώρες πριν από έναν διαγωνισμό στον οποίο ο αθλητής έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει μέχρι το τέλος του ο ανταγωνισμός και η διαδικασία συλλογής δειγμάτων που σχετίζεται με αυτόν τον ανταγωνισμό.

Την εποχή του Nate Diaz στην διαμάχη ανταγωνισμού, η NAC επιβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τους ορισμούς της WADA, ιδιαίτερα τον ορισμό του« ανταγωνισμού ».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το NAC 467.00275 χρησιμοποιεί βασικά τον ίδιο ακριβώς ορισμό με το τμήμα που σημειώνει “εντός ανταγωνισμού” σημαίνει την περίοδο που αρχίζει 12 ώρες πριν από την έναρξη ενός προγράμματος άοπλης μάχης στην οποία προγραμματίζεται ένας άοπλος πολεμιστής να συμμετέχει και να τελειώνει τη στιγμή ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία συλλογής δειγμάτων ή δειγμάτων από άοπλους μαχητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Εκτός αν υπάρχει παραβίαση κάνναβης που υπερβαίνει τα όρια WADA που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του παραθύρου του ανταγωνισμού, είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η Pena υπόκειται ακόμη και σε προσωρινή αναστολή. Ας ελπίσουμε ότι η επερχόμενη ακρόασή του θα αποσαφηνίσει την κατάσταση αυτή.

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook

Σαν αυτό:
Σαν φόρτωση …

Σχετίζεται με

Ο Kelvin Gastelum δέχεται αναστολή 9 μηνών USADA για δεύτερη παραβίαση μαριχουάνας 11, 2020
Η Βραζιλία ανατρέπει τη νίκη του Gastelum TKO σε κανένα διαγωνισμό για το Marijuanamay 8, 2017
Ο μαχητής UFC Cynthia Calvillo δέχεται 6 μήνες αναστολή USADA για παραβίαση μαριχουάνας 8, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *