Νιώθεις άγχος; Δοκιμάστε αυτές τις 6 ασκήσεις για να απελευθερώσετε την ένταση στους γοφούς

Ας το παραδεχτούμε, η ζωή μπορεί να είναι αγχωτική κατά περιόδους. Τα πράγματα είναι καταπληκτικά ένα λεπτό και όλα είναι ανάποδα. Το υπερβολικό άγχος δημιουργεί χάος στο σώμα και κάνει έναν στερεό αριθμό στους μύες σας. “Οι μύες σας σφίγγονται ως αποτέλεσμα του άγχους και του τραύματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στους γύρω μαλακούς ιστούς”, λέει η Amelia Bartolino, RD, NDTR και πιστοποιημένος προσωπικός εκπαιδευτής σε ειδική ικανότητα.

Το άγχος που αναγκάζει γρήγορα το σώμα αναγκάζει τους μύες σας να γίνουν τεταμένες και να αντισταθούν στην κίνηση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνους, πόνο, πόνο και δυσκαμψία των μυών – και το χρόνιο άγχος παρατείνει αυτά τα ζητήματα, οδηγώντας σε μυοσκελετικές διαταραχές εάν δεν αντιμετωπιστούν. Συνήθως, οι μύες απελευθερώνουν την ένταση μόλις περάσει το άγχος και τα συμπτώματα πιθανότατα θα βελτιωθούν.

Αλλά ακόμα κι αν αισθάνεστε καλύτερα, τα αποτελέσματα του άγχους μπορούν ακόμα να παραμείνουν στο σώμα και τους μυς, ανάλογα με την ένταση. Έτσι είναι πάντα μια καλή πρακτική να διαχειρίζεστε και να εξισορροπείτε τα συναισθήματά σας για τη συνολική υγεία σας.

Η ένταση των μυών από το άγχος αισθάνεται σχεδόν οπουδήποτε στο σώμα. Οι μυς του ισχίου, ειδικότερα, μπορούν να κρατήσουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις του άγχους και του στρες, καθιστώντας τις καθημερινές δραστηριότητες επαχθή.

Πώς αποθηκεύουν το άγχος των ισχίων σας;

Η κατώτερη κίνηση του σώματος ξεκινά από τους γοφούς. Οι μύες του ισχίου βοηθούν με την κίνηση, την ευελιξία και τη σταθεροποίηση και κανονικά υπολογίζουν το εύρος κίνησης σας. Σύμφωνα με μια μελέτη της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης, το σώμα μπορεί να κρατήσει τα συναισθήματα, γενικά όταν δεν εκφράζονται.

Τι πρέπει να κάνει αυτό με τους γοφούς; Τα συναισθήματα είναι ενέργεια σε κίνηση και η περιοχή του ισχίου συνδέεται με το ιερό τσάκρα, το οποίο στεγάζει τη δημιουργική και αναπαραγωγική σας ενέργεια. “Το άγχος μπορεί να εκδηλωθεί στο σώμα, προκαλώντας τάση χαμηλότερης πλάτης και ισχίου”, λέει ο Bartolino. Πιστεύεται επίσης ότι αποθηκεύετε το άγχος, το άγχος και το καταπιεσμένο τραύμα στους γοφούς σας εάν δεν τα εκφράζετε και απελευθερώνετε. Αυτό είναι ένα γνωστό φαινόμενο στην κοινότητα γιόγκα καθώς και σε αρκετούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

Τα επινεφρίδια σας, τα οποία παράγουν κορτιζόλη και αδρεναλίνη, βρίσκονται επίσης πάνω από την περιοχή του ισχίου. Εάν είναι υπερβολικά επεξεργασμένα και εξαντλημένα, αυτό το σωματικό άγχος μπορεί να προκαλέσει ένταση και πόνο στο κάτω σώμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η σωματική και συναισθηματική υγεία του σώματός σας είναι στενά συνδεδεμένη. Όταν κάποιος είναι μη ισορροπημένος, ο άλλος επηρεάζεται.

Είναι ενδιαφέρον ότι το σώμα σας μιλά μαζί σας σε σημεία και συμπτώματα, έτσι οι πόνοι, η ένταση και η έλλειψη κινητικότητας των μυών του ισχίου είναι σημάδια που μπορεί να κρατούν το άγχος.

Πώς μοιάζει η ένταση στα ισχία;

“Η ένταση στους γοφούς μπορεί να προκαλέσει ακινησία, πόνο στους γοφούς και πίσω, κακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και κακή στάση”, λέει ο Bartolino. “Αυτό μπορεί να κάνει καθημερινές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, την κάμψη, το τρέξιμο και το όρθιο όρθιο ταλαιπωρία”, προσθέτει.

Οι σφιχτοί μύες ισχίου περιορίζουν το εύρος κίνησης σας και σας επιβραδύνουν. Οι μύες του Iliopsoas είναι οι κύριες μυϊκές ομάδες των ισχίων που επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το άγχος και το άγχος. Συνδέουν τον κορμό σας με το κάτω σώμα σας και σας βοηθούν να τραβήξετε τα γόνατά σας προς το στήθος σας. Όταν είστε άγχος, συμβάλλουν, γίνονται άκαμπτοι και τεταμένοι.

Τα σημάδια ενός σφιχτού ισχίου περιλαμβάνουν:

Αιχμηρός πόνος στο ισχίο, ειδικά αφού σηκώθηκε
Δεν είναι δυνατή η κατάλληλη αύξηση και μείωση των ποδιών σας
Κακή και ανομοιόμορφη στάση
Πόνους και πόνο στην περιοχή του ισχίου
Πόνος και πόνος στις γλουτές

Η αξία της διατήρησης των γοφών ‘ανοιχτή’

Τα οστά ισχίου σας είναι αρθρώσεις και δουλεύουν σαν τους μεντεσέδες μιας πόρτας. Η πόρτα θα ανοίξει και θα κλείσει κατάλληλα εάν η άρθρωση είναι ευέλικτη. Το ίδιο συμβαίνει με τους γοφούς σας. Η κινητικότητα περιορίζεται με άκαμπτους, τεταμένους μύες. “Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθούν οι καμπτήρες του ισχίου ανοιχτές και ευέλικτες για να σταματήσουν τον τραυματισμό και να βελτιστοποιήσουν την κινητικότητα για να κάνουν τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής όσο το δυνατόν πιο εύκολη”, λέει ο Bartolino. Ως αποτέλεσμα, οι πιθανότητές σας τραυματισμού και μυοσκελετικών διαταραχών μειώνονται και η ροή του αίματός σας βελτιώνεται, γεγονός που επιτρέπει πολύ περισσότερο οξυγόνο στους μύες.

Με ένα ανοιχτό ισχίο, η ενέργεια περνά επίσης ελεύθερα. Οι μύες είναι πολύ πιο χαλαροί και το άγχος και το άγχος είναι λιγότερο πιθανό να παγιδευτούν. Έχετε ποτέ αισθανθεί μια αίσθηση ανακούφισης από μια τάξη γιόγκα ή Pilates; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές από αυτές τις πρακτικές επικεντρώνονται στην ευελιξία και την κινητικότητα και να κάνουν εκτάσεις για να διατηρήσουν τα ενεργειακά κέντρα του σώματος ανοιχτά – ειδικά το ισχίο.

Το τέντωμα είναι το κλειδί

Το τεντώνοντας τους μύες του κάτω σώματος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρηθεί ο γοφός ανοιχτός και να επιλύσει τον πόνο και την ταλαιπωρία. Στην πραγματικότητα, η έκταση του σώματος, γενικά, είναι καταπληκτική για τη συνολική ανακούφιση της έντασης που επιτρέπει στα κέντρα ενέργειας να είναι ισορροπημένα, απελευθερώνοντας ένταση. Πολλές ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσουν τα ισχία ανοιχτά και να μειώσουν το άγχος. Το Bartolino μοιράζεται τους καλύτερους συνδυασμούς των τεντωμάτων και των κινήσεων που μπορείτε να κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας χωρίς γυμναστήριο ή φανταχτερό εξοπλισμό.

Δοκιμάστε αυτές τις 6 ασκήσεις για να απελευθερώσετε ένταση στους γοφούς

Περιπλανώμενο. “Το Pigeon Pose είναι ένα καταπληκτικό ανοικτό ισχίο που υποστηρίζει την κινητικότηταD Ευελιξία στους Flexors του ισχίου και στην κάτω πλάτη », λέει ο Bartolino. Ξεκινάτε με ένα σκυλί για τα κατοικίδια ζώα, στη συνέχεια, φέρτε ένα πόδι στο στήθος σας και υποθέστε μια καθιστή θέση. Το εκτεταμένο πόδι εκτείνεται στους καμπτήρες του ισχίου ενώ το λυγισμένο πόδι ανοίγει το ισχίο. Υπάρχουν παραλλαγές αυτού του τέντωμα ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης για να βοηθήσετε με την άνεση.

Βάτραχος θέτουν. Όπως δηλώνει το όνομα, αυτό το τέντωμα μοιάζει με τη θέση ενός βάτραχου. Βρίσκεστε σε όλα τα τέσσερα καθώς “ανοίγετε τους γοφούς σας και τεντώστε τους εσωτερικούς μηρούς προς τα έξω” στο μέτρο του δυνατού. Μπορεί να είναι δύσκολο εάν τα ισχία σας είναι πολύ σφιχτά, αλλά η ευελιξία και η σειρά κίνησης σας θα βελτιωθούν με την πάροδο του χρόνου. Ο βάτραχος θέτει ενισχύει τους γοφούς, τους μύες της βουβωνικής χώρας και την κάτω πλάτη.

Καθισμένος στρίψιμο θέτουν. Η καθισμένη συστροφή είναι μια ποζάτη γιόγκα που βοηθά στη διευκόλυνση των αποθηκευμένων συναισθημάτων και της έντασης στους γοφούς. Ο Bartolino λέει ότι “βοηθά με την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, βελτιώνει τον πόνο και την κυκλοφορία στην πλάτη”. Η κίνηση στρίψιμο βοηθά να τεντώσετε το άνω σώμα σας, ενώ ο αγκώνας σας στον όρθιο εξωτερικό μηρό σας τραβά τους μυς του ισχίου για να απελευθερώσει την ένταση.

Χαρούμενο μωρό θέτει. Αυτό το χαλαρωτικό, ηρεμιστικό τέντωμα βοηθά να “ανοίξουν τους μύες των γοφών σας, των εσωτερικών μηρών και του πυελικού δαπέδου”, λέει ο Bartolino. Ξαπλώνετε στην πλάτη σας με τα πόδια σας λυγισμένα όρθια σε μια γωνία 90 μοιρών καθώς κρατάτε στα δάχτυλα των ποδιών σας και απαλά ροκ στο πλάι-σαν ένα πολύ ευχαριστημένο μωρό.

Πεταλούδα τεντώματος. Το Stretch Butterfly είναι ένα βασικό αλλά αποτελεσματικό βήμα που “στοχεύει τους flexors του ισχίου, την κάτω πλάτη και τις γλουτές”, προσθέτει ο Bartolino. Ανακουφίζει επίσης τη στενότητα από το άγχος, την επεξεργασία ή την καθιστή για μεγάλες περιόδους. Καθώς καθίσετε όρθια, λυγίζετε τα γόνατά σας και πιέζετε τα πέλματα των ποδιών σας μαζί, τραβώντας τα πιο κοντά σας με τα χέρια σας για ένα καλό τεντώματος ισχίου.

Περιπλανώμενος τσιπούρας. Το Cobbler Pose είναι παρόμοιο με το τέντωμα της πεταλούδας, αλλά γίνεται σε μια ακτινοβολημένη θέση. Τα πέλματα σας αγγίζουν το ένα το άλλο, αλλά το ανώτερο μισό σας ξαπλώνει. Αυτό το βήμα είναι “απίστευτα κλοτσιές καθώς ανοίγει τους γοφούς και τη βουβωνική χώρα και εκτείνεται στους μηρούς”, λέει ο Bartolino. Οι μύες του ισχίου μπορούν να χαλαρώσουν, να χαλαρώσουν την ένταση και την ταλαιπωρία.

Αυτές οι πληροφορίες αφορούν μόνο εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο της ιατρικής διάγνωσης ή θεραπείας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτές τις πληροφορίες για τη διάγνωση ή τη θεραπεία ενός προβλήματος ή κατάστασης υγείας. Πάντα να ελέγχετε με το γιατρό σας πριν αλλάξετε τη διατροφή σας, αλλάζοντας τις συνήθειες ύπνου σας, λαμβάνοντας συμπληρώματα ή ξεκινώντας μια νέα ρουτίνα γυμναστικής.

Yanique pitter

Η Yanique είναι μια μαμά πλήρους απασχόλησης, η τεχνολογία διατροφής, ο δημιουργός περιεχομένου και ο φυσικός συγγραφέας υγείας. Είναι κάτοχος πτυχίου στη διατροφή με πάνω από δέκα χρόνια γνώσης και προσωπικής εμπειρίας στην ολιστική και φυσική υγεία, τη διατροφή, την ικανότητα, την ευεξία και τον τρόπο ζωής. Απολαμβάνει ταξίδια στην παραλία και σερβίρει ένα καλό σπιτικό γεύμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *