Η μαριχουάνα και οι αποφάσεις στο MMA – μια κακή χρήση της διακριτικής ευχέρειας της Επιτροπής

θετικές δοκιμές φαρμάκων μαριχουάνας στο MMA έχουν κάνει και πάλι πρωτοσέλιδα αυτή την εβδομάδα τόσο με την Jessica Eye όσο και με τον Yancy Medeiros να βρεθούν στη λανθασμένη πλευρά των κανόνων. Εκτός από την αντιμετώπιση διαφόρων κυρώσεων, και οι δύο είχαν τις αντίστοιχες νίκες τους ανατράπηκαν σε μια «απόφαση», η οποία είναι μια εξουσία που ασκείται από πολλές αθλητικές επιτροπές μετά από αποτυχημένη δοκιμασία ναρκωτικών.

Υπάρχει ελάχιστη διαφωνία ότι όταν μια αθλητική επιτροπή απαγορεύει σε έναν κάτοχο άδειας χρήσης από τη χρήση μαριχουάνας, ο ένοχος αθλητής μπορεί να εκτεθεί σε πειθαρχία και οικονομικές κυρώσεις. Αλλάζοντας το αποτέλεσμα ενός αγώνα από μια νίκη σε μια «καμία απόφαση», ωστόσο, αναμφισβήτητα πηγαίνει πολύ μακριά. Μια τέτοια απόφαση είναι επίσης επιρρεπής σε δικαστική επανεξέταση, εκτός εάν μπορεί να παραδοθεί ένας καλός λόγος για αυτή τη χρήση της διακριτικής ευχέρειας.

Στην περίπτωση της αποτυχημένης δοκιμής φαρμάκων του Yancy Medeiros, η πυγμαχία και η πάλη του Κεντάκυ “μπορεί να αλλάξουν το αποτέλεσμα αυτού του διαγωνισμού ή της έκθεσης σε καμία απόφαση”. σύμφωνα με το άρθρο 43 (στ) των διοικητικών κανονισμών του Κεντάκυ. Παρόμοια γλώσσα υπάρχει στο Τέξας, όπου η Jessica Eye απέτυχε το τεστ ναρκωτικών με την πολιτική 61.30 (n) επιτρέποντας το αποτέλεσμα του αγώνα να αλλάξει “όπως μπορεί να κατευθύνει ο εκτελεστικός διευθυντής”.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι προμήθειες μπορούν να αλλάξουν τη νίκη σε μια μη απόφαση, ωστόσο η κρίσιμη λέξη είναι “μπορεί”. Εάν ένα κυβερνητικό όργανο έχει διακριτική ευχέρεια να ενεργεί, ο νόμος δεν επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων με απεριόριστο τρόπο. Η διακριτική ευχέρεια πρέπει να χρησιμοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη προσιτές παράγοντες. Η αποτυχία να το πράξει μπορεί να ισοδυναμεί με παράνομη διακύμανση της διακριτικής ευχέρειας και τα δικαστήρια μπορούν να αναβαθμίσουν τέτοιες αποφάσεις.

Οι απαγορευμένες ουσίες σε αθλήματα μάχης μπορούν να πέσουν σε δύο ευρείες κατηγορίες. όσοι έχουν και εκείνους χωρίς να βελτιώνουν τις ιδιότητες. Εάν μια αποτυχημένη δοκιμή φαρμάκων σχετίζεται με μια ουσία χωρίς τις επιδόσεις βελτίωση των ιδιοτήτων τότε δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος για την αλλαγή ενός αποτελέσματος αγώνων. Οι διοικητικές κυρώσεις μπορούν να χρησιμεύσουν ως κατάλληλη τιμωρία και αποτρεπτικό για όσους παραβιάζουν τους κανόνες.

Στην περίπτωση της μαριχουάνας, η Ένωση της Επιτροπής Ιατρικής Επιτροπής Πυγμαχίας έχει εκδώσει μια δήλωση συναίνεσης ότι «δεν υπάρχουν επί του παρόντος καλά δεδομένα για να υποδείξουν ότι η μαριχουάνα λειτουργεί άμεσα ως φάρμακο που ενισχύει την απόδοση». Οι αθλητικές επιτροπές θα έπρεπε να λάβουν υπόψη αυτά τα ιατρικά στοιχεία κατά τη χρήση των διακριτικών εξουσιών τους μετά από μια αποτυχημένη δοκιμασία φαρμάκων. Η απουσία απόδειξης ότι μια αποτυχημένη δοκιμή φαρμάκων είχε μια απόδοση που βελτιώνει την ποιότητα σε πληροφορικές αποφάσεις πρέπει να παραμείνει άθικτες και οι προμήθειες πρέπει να περιορίσουν την τιμωρία σε πρόστιμα ή να αδειοδοτήσουν αναστολές. Οι προμήθειες που παραμελούν τέτοια αποδεικτικά στοιχεία κάνουν μια κακή υπηρεσία στην ακεραιότητα των αποτελεσμάτων των αγώνων και επιπλέον είναι επιρρεπείς στην ανατροπή των αποφάσεών τους μέσω δικαστικής επανεξέτασης.

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook

Σαν αυτό:
Σαν φόρτωση …

Σχετίζεται με

MMA Ρύθμιση Ρύθμισης 6, 2014 με 2 Σχόλια
MMA Νομοθεσίες Doping και ιατρική μαριχουάνα – είναι η απάντηση του Tue; 6 Σεπτεμβρίου 2013in “Doping”
Καλώς ήρθατε Readers – Μια νηφάλια ματιά στο Nick Diaz Sagaseptember 15, 2015in “Νεβάδα Μάχη Αθλητισμός Νόμος”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *